Visit Harghita! – mobilapp a romániai megyének

Forrás: turizmus.com

 2018. december 13. 14:01

Hargita megye turisztikai látványosságait bemutató telefonos applikációt mutattak be Székelyudvarhelyen.

A háromnyelvű alkalmazás egy helyre koncentrálja a megye összes turisztikai látnivalóját, élményt nyújtó lehetőségeit – olvasható a transindex.ro-on. Az applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

A digitális idegenvezetésre is alkalmas applikációt az INSiGHTS nemzetközi projekt részeként készítette el Hargita Megye Tanácsa. Az alkalmazás különlegessége, hogy hangos útikalauzt is tartalmaz, amelynek segítségével az érdeklődők szórakozva ismerhetik meg a megye látványosságait.

Miben más Hargita?

Fotó: szekelyhon.ro

A bemutatón Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának a projekt lebonyolítását koordináló alelnöke úgy fogalmazott: „Mi azt mutatjuk meg, és azt kínáljuk, amiben Hargita megye különbözik a világ más térségeitől, amitől egyediek vagyunk a világon, Európában vagy az országban".

Az alkalmazást a szebeni Eventya cég készítette, amely már számos hasonló felületet fejlesztett, többek között a Temes és Kovászna megyei, valamint nagyszebeni és brassói alkalmazást is. Az adatgyűjtés és a koncepció kialakítása nagyrészt az idén történt, amit a cég és a megyei tanács munkatársai Csík-, Udvarhely- és Gyergyó-térségi szakemberekkel, a megyében működő egyetemek turisztikai karának tanáraival, fotósokkal, vendéglátókkal és a Székelyföldi Turisztikai Desztinációmenedzsment Klaszter vezetőtanácsával együttműködésben valósított meg – olvasható a Transindexen.